Tänk som Albert!

Tänk dig att du reser inne i en elektrisk ledning. Vad upplever du då, hur ser din verklighet ut? Eller tänk dig att du reser på en våg av ljus, med 300 000 kilometer i sekunden. Vad ser, upplever och lär du dig då?

Det berättas att Albert Einstein som barn roade sig med att generera sådana här kreativa idéer "utanför boxen". Och honom gick det ju bra för senare i livet! Alberts vuxna omgivning muttrade säkert om tankeflykt och dagdrömmar. Idag förstår vi att det handlade om nödvändiga provokativa tankeoperationer som genererade helt nya idéer.

Medveten styrning
Alla är oftast medvetna om resultatet från sitt tänkande. Men mer sällan medvetna om de tankeprocesser som ledde fram till resultatet. Lösningen är att lära sig att medvetet styra sin underliggande tankeprocess! Då kan vi också upprepa den och nå en allt högre kreativitet.

Vertikalt och lateralt tänkande
Idégenerering kan ske vertikalt eller lateralt. Vid vertikalt sökande gräver man en allt djupare grop i sitt eget problem. Vid lateralt sökande utforskar man omgivningen med många utspridda grävhål. Det är främst lateralt tänkande våra utbildningar handlar om.

Parallellt tänkande
Vi lär också ut parallellt tänkande - där det gäller att få en grupp medmänniskor att i tanken dra åt samma håll, samtidigt. För att strax dra åt ett annat håll, samtidigt. Ett sätt att nå snabbare resultat under möten, på samma gång som alla verkligen fått komma till tals.

Lateral Marknadsföring
När omsättningen stagnerat och krisen närmar sig - då kan det vara dags att testa lateral marknadsföring. Skaffa en helt ny syn på produkter, tjänster och målgrupper. En speciell kurs för speciella tillfällen. Kurslitteratur: Lateral Marknadsföring av Kotler/Trias de Bes.

Kreativ Idégenerering - Sven Olof Andersson - krea[snabelA]svenolof.se - 0704 24 10 48