Om oss

Sven Olof Andersson har under flera årtionden specialiserat sig på hur hjärnan i praktiska sammanhang kan provoceras att tänka friare, mer kreativt och helt annorlunda. Han förmedlar metoder som genast ger helt nya infallsvinklar på knepiga problem. Metoderna är inga hemligheter utan används dagligen av forskare, utbildare, designers, ingenjörer och andra. Den som en gång lärt sig metoderna har nytta av dem för all framtid.

Sven Olof har undervisat inom gymnasium, högskola, yrkeshögskola och uppdragsutbildningar. Hans föreläsningar och kurser har hjälpt oräkneliga studenter, ingenjörer, innovatörer, projektledare med flera, att nå en högre kreativitet och nå längre i yrkeslivet. Bland uppdragsgivarna finns allt mellan små företag och stora högskolor.

Som föreläsare är Sven Olof intensiv och medryckande. Hans förmåga att entusiasmera och skapa god stämning och föreståelse är väl omvittnad.

Några av föreläsarens favoriter och läromästare genom åren: Aristoteles, Descartes, Watzlawic, Habermas, Philip Kotler, Edward de Bono, Tony Buzan, Trias de Bes, Stephen Hawkin, Hans Rosling.

 

Några röster från föreläsningar och kurser:

Yrkeshögskola, Systemutvecklare - Galet roligt och lärorikt, verkade ologiskt först, sen öppnade sig liksom hjärnan.

Bokförlag, Inköpare - Vi nådde snabbt framgångsrika resultat med parallellt tänkande, ett nytt sätt att arbeta för oss.

Musikutbildning, Musiker - De här metoderna är användbara, för att skapa musik och texter, för att klara av möten lättare, för att få ett roligare liv!

Kongress, Stadsplanerare - Resultaten vi fick med metoderna för lateralt tänkande hade vi aldrig annars varit i närheten av.

Gymnasium, Elev - Ingen har förut berättat att man kan tänka på det här sättet, eller berättat hur man tänker, över huvud taget.

Högskola, Utvecklingsingenjör - På bara en halvtimma skapade vi nya och helt utvecklingsbara idéer runt stöldskydd för cyklar!

Teknisk Högskola, Mekatronikingenjör - Föreläsningen om kreativitet var jättebra. Hade gärna haft mer om detta.

 


Kreativ Idégenerering - Sven Olof Andersson - krea[snabelA]svenolof.se - 0704 24 10 48